STRADA spouští novou výzvu pro ženy v průmyslu

STRADA spouští novou výzvu pro ženy v průmyslu

STRADA, inovativní vzdělávací program, za kterým stojí Automotive Technology Centre of Galicia (CTAG) ve spolupráci s EIT Manufacturing, oznamuje novou výzvu pro ženy v průmyslu. Program, který odstartoval v roce 2023, se zaměřuje na podporu žen v oblasti výroby a akademie, poskytuje jim nástroje a potřebnou dávku sebedůvěry pro ambici dostávat se do vedoucích rolí ve svých společnostech.

I přes pokrok v genderové rovnosti zůstává zastoupení žen v průmyslu nízké. V Evropě tvoří ženy přibližně 47 % pracovní síly, ale pouze 20 % v průmyslových profesích. STRADA se snaží překonat překážky jako nedostatek ženských vzorů a omezené povědomí o možnostech kariéry v průmyslu. Tato nová výzva, která je aktuálně otevřena pro období podzim 2024 a jaro 2025, nabízí ženám možnost zapojit se jako účastnice, mentorky, nebo přednášející. Program trvá 3 měsíce a je kompatibilní s plným pracovním úvazkem. Zahrnuje technologické workshopy, vylepšené mentorování či podporu pro podnikatelky, včetně akceleračního týdne v prostorách CTAG.

Od ledna 2023 se skrze program STRADA úspěšně vyškolilo 147 žen díky 100 mentorům. Program získal významnou podporu velkých společností, což poukazuje na rostoucí potřebu iniciativ v oblasti genderové diverzity a inkluze ve výrobním sektoru.

Důležité termíny

  • 23. září 2024: začátek podzimního kurzu
  • konec března 2025: začátek jarního kurzu

Kdo by se měl přihlásit?

  • Začínající vedoucí pracovnice na počátku či v běhu své kariéry, které postupují do vedoucích / manažerských / podnikatelských pozic v akademické sféře nebo v průmyslu.
  • Ženy ze všech oblastí výroby (od back office až po výrobní halu), včetně studentek (magisterského a doktorandského studia) a pracovnic ve výzkumu nebo na akademické půdě.
  • Ženy žijící v EU či přidružených zemích.

Chcete se zúčastnit?